Arhiva vijesti

24.07.2018.


Vrlika donirala udžbenike O.Š. "Jakova Gotovca"

Gradonačelnik Grada Vrlike Jure Plazonić i njegov zamjenik Nikola Uzun posjetili su Općinu Unešić i Osnovnu školu „Jakova Gotovca“ u Unešiću gdje su donirali 90 kompleta udžbenika za sve učenike naše škole. Knjige je preuzeo ravnatelj OŠ "Jakov Gotovac" i načelnik općine Unešić Živko Bulat i njegovi suradnici koji su zaželili Vrličanima dobrodošlicu i zahvalili se na donaciji.

Grad Vrlika već dugi niz godina svim učenicima O.Š. „Milan Begović“ svake godine besplatno osigurava udžbenike, a ove godine Splitsko dalmatinska županija preuzela je financiranje udžbenika te su odlučili stare pokloniti O.Š. „Jakov Gotovac“. Ovom lijepom gestom olakšali su nabavku udžbenika osnovnoškolcima u Unešiću, u nadi da će se suradnja ovih dviju škola nastaviti i u budućnosti.

04.06.2018.


Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori

U Kongresnoj dvorani Aquatike – slatkovodnog akvarija u Karlovcu ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić dodijelio je novih 37 ugovora vrijednih oko 127 milijuna kuna za provedbu programa zapošljavanja žena „Zaželi“. Glavni cilj projekta jeste omogućiti pristup zapošljavanju i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena koje će zapošljavanjem smanjiti rizik od siromaštva, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. 

Od 37 projekata gotovo iz cijele Hrvatske, jedan ugovor ostaje u Općini Unešić. Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti 3.239.266,11 kuna. Projekt „Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori“ zaposlit će se 20 nezaposlenih sa područja Općine Unešić koje će se u periodu od 24 mjeseca pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju sa područja općine za što će dobivati naknadu.  

24.05.2018.


Potpisivanje Ugovora o financiranju za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo

U Zagrebu u hotelu Sheraton upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o financiranju za operaciju 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Potpisu ugovora prisustvovali su i premijer Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Podsjetimo, Općini Unešić je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odobren iznos od 661.855,90 kuna namijenjen za uređenje Društvenih prostorija (spomen soba za poginule branitelje , prostorije DVD-a ) u Unešiću. U ime Općine Unešić svečanom potpisivanju prisustvovao je zamjenik načelnika gosp.Valentin Pranić.   

Načelnik Općine Unešić potpisao je Ugovor za financiranje projekta izgradnje ceste Unešić-Vinovo Donje u iznosu vrijednim  4.197.106,50 knPosjeta Predsjednice Republike Hrvatske Općini Unešić

Tijekom svog boravka u Šibensko-kninskoj županiji , drugi dan boravaka , predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Općinu Unešić. U Općini Unešić dočekali su je općinski načelnik Živko Bulat, zamjenik općinskog načelnika Valentin Pranić , državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić te ostali predstavnici županijske, općinske i crkvene vlasti te mnogobrojni mještani općine Unešić.

Općinski načelnik u svom govoru zaželio joj je dobrodošlicu te u svom govoru upoznao je predsjednicu sa problemima u Zagori, a među njima je izdvojio problem demografije, problem gradnje Centra za gospodarenjem otpadom u Lećevici te nedostatak vodoopskrbnog sustava u 5 naselja na području Općine Unešić koja još nemaju pitku vodu, naselja Vinovo Gornje, Čvrljevo, Utore Gornje, Utore Donje te Visoka . Za Lećevicu je posebno napomenuo da je ekonomski neisplativ, a ekološki poguban projekt. Krajnje je vrijeme da se pokrenemo i riješimo probleme jer bi uskoro mogli doći do točke s koje nijedna mjera ništa neće revitalizirati’ – odlučno i jasno je kazao načelnik .

OPŠIRNIJE >>03.05.2018.


P O Z I V - sezonski vatrogasci

Molimo zainteresirane osobe koje imaju položen tečaj za sezonskog vatrogasca, da se jave za rad u DVD-u Unešić u razdoblju od 01.lipnja- 30.rujna 2018.god. u Općinu Unešić na kontakt telefon je 022/860-610.

16.04.2018.


Posjeta Predsjednice Republike Hrvatske Općini Unešić

Poštovani mještani Općine Unešić, Iznimna nam je čast obavijestiti Vas da će Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović u sklopu svog privremenog premještanja Ureda u Šibensko-kninsku županiju od 17. travnja do 19. travnja 2018.god., u sklopu svojih aktivnosti posjetit i dana 18. travnja 2018. god. od 17:00 – 17:30 sati Općinu Unešić.

U okviru plana posjeta predsjednica će obići Unešić. U 17:00 sati u Domu kulture u Unešiću održat će se kratki kulturno - umjetnički program i susret sa mještanima i udrugama s prostora Općine Unešić. Pozivamo Vas da dođete i uveličate svojim prisustvom prvi službeni posjet predsjednice RH našoj maloj Općini.

23.03.2018.


Započelo izdavanje odluka za mjeru 7.4.1 Općini Unešić odobreno 661.555,90 kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka za operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu''.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovu operaciju povećan je na 472.000.000,00 kuna što je omogućilo financiranje 102 projekta, od prijavljenih 464. Općina Unešić na natječaju je dobila iznos 661.855,90 kuna namijenjen za uređenje Društvenih prostorija (spomen soba za poginule branitelje , prostorije DVD-a ) u Unešiću. Radi se o zgradi koja je pripada bivšoj „Unešćanki“ Rang listu možete pronaći ovdje.

08.02.2018.


Potpisan Ugovor za projekt iz mjere Programa ruralnog razvoja

Načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu potpisali su Ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.  Riječ je o mjeri 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.

Sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Ugovore je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. Potpisivanju ugovora također su prisustvovali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.  

Načelnik Općine Unešić potpisao je Ugovor za financiranje projekta izgradnje ceste Unešić-Vinovo Donje u iznosu vrijednim  4.197.106,50 kn

03.01.2018.


OPĆINI UNEŠIĆ ODOBRENO 4.197.106,50 KUNA BESPOVRATNIH SREDSTVA ZA UREĐENJE CESTE UNEŠIĆ, NEVEST, VINOVO DONJE

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu Mjere M7, Operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Općina Unešić zaprimila je Odluku o prihvatljivosti dana 02. siječnja 2018.god. u kojoj je Općini Unešić za ulaganje u nerazvrstane ceste odobreno 4.197.106, 50 kuna. bespovratnih sredstva za projekt uređenja prometnice Unešić, Nevest, Vinovo Donje u dužini od 8. 368,0 m koja povezuje spomenuta područja Općine Unešić. Cesta ima lokalni karakter te služi kao prometnica do spomenutih naselja i poljoprivrednih zemljišta. Opći cilj projekta je unapređenje cestovne i prateće infrastrukture u funkciji stvaranja preduvjeta za bolju povezanost lokalnog stanovništva kao i razvoja gospodarskih aktivnosti u istom.

02.01.2018.


Odluka o dodjeli stipendija studentima sa područja Općine Unešić u akademskoj godini 2017./2018.

Na temelju članka 7. Pravilnika Općinskog Vijeća o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata i natječaja za dodjelu stipendija općinski načelnik dana 18. prosinca 2017. godine donio je Odluku o dodjeli stipendija studentima sa područja Općine Unešić u akademskoj godini 2017./2018. U prostorijama Općine Unešić 28. prosinca 2017. god. obavljeno je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju 10 studenta sa područja Općine koji su ostvarili pravo na stipendiju koja će od akademske godine 2017./18. iznositi 700, 00 kuna. Uspješne studente primio je zamjenik načelnika gosp. Valentin Pranić i Pročelnica Jedinstvenog Upravnog odjela gđa. Ankica Slavica.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju za akademsku godinu 2017./18. god. su: Mate Burić, Hana Maretić, Ana-Paula Pranić, Petra Pranić, Paula Pilić, Josipa Pilić, Petar Dželalija, Petra Sučić, Mile Topić, Marija Marketić

05.12.2017.


U Programu Javnih radova Ugovor o radu na 6 mjeseci potpisalo 7 kandidata .

Na temelju Programa javnog rada „ Uređenje protupožarnih putova na području Općine Unešić“, Općina Unešić je dana 15 . studenog 2017.god. objavila Javni poziv za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme, na rok od 6 mjeseci, s planom zapošljavanja 8 osoba. Na predmetni poziv prijavilo se ukupno 7 kandidata, čije pravovremene i potpune prijave zadovoljavanju propisane uvjete javnog poziva . Dana 05. prosinca 2017. god. u prostorijama Općine Unešić potpisani su Ugovori o radu na 6 mjeseci sa svih 7 prijavljenih kandidata. Poslovi koje će obavljati kroz ovaj Program odnose se na sanaciju putova; seoskih, poljskih i šumskih putova i pristupnih cesta, parkirališta i sl., čišćenje drveća i niskog raslinja, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova te dr. prihvatljive aktivnosti za Program javnih radova za uređenje protupožarnih putova. Korisnici će također biti upućeni u kratkotrajne programe obrazovanja nužnih za obavljanje poslova javnog rada kao što su rukovanje motornom pilom, kosilicom i sl.
06.11.2017.

Natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2017./2018.


 

11.09.2017.

05.09.2017.

19.06.2017.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

...kojom se pozivaju da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište
  f
06.11.2017.

Natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2017./2018.


 

11.09.2017.

05.09.2017.

19.06.2017.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

...kojom se pozivaju da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište
 

 

Dječji vrtić "Maslačak" u posjeti Općini Unešić i DVD-u „Unešić

Djeca Dječjeg vrtića "Maslačak“" Unešić u srijedu 07. lipnja 2017.god. posjetila su Općinu Unešić i DVD „Unešić , načelnika, njegovog zamjenika, pročelnicu i ostale djelatnike . Mali vrtićanci u općinsku upravu su došli u pratnji odgojiteljice Josipe Šaran. Bila je to prvo i najveselije službeno izaslanstvo u novom mandatu općinske vlasti . Dolazak najmlađih stanovnika Općine Unešić jako je razveselio sve djelatnike i vatrogasce DVD-a „Unešić„. Pogledajte galeriju slika.


26.05.2017.

Rezultati lokalnih izbora 2017.

 

22.05.2017.

Rezultati lokalnih izbora 2017.

 

 

Povodom Uskršnjih blagdana , Načelnik Općine Unešić Živko Bulat sa svojim suradnicima posjetio je dječji vrtić „Maslačak“ u Unešiću te ih obradovao sa slatkim poklonima za Uskrs.

Općina Unešić predala projekt na natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu"


Općine Unešić prijavila se dana 18. travnja 2017.god na natječaj za provedbu podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.


Projekt koji je prijavljen odnosi se na rekonstrukciju društvenih prostorija u Unešiću. u vrijednosti 833.728,93 kuna.
 U Gradskoj vijećnici grada Vodica dana 10.travnja 2017. ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je Odluke o dodjeli nepovratnih sredstava kapitalne pomoći s načelnikom Općine Unešić Živkom Bulatom i predstavnicima ostalih županijskih gradova i općina koje su dobile namjenska sredstva, a uz prisutnost župana Šibensko-Kninske županije Gorana Pauka. Naime, završen je javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu kojeg je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo početkom godine, a Općini Unešić odobreno je sufinanciranje uređenja nerazvrstanih cesta u iznosu od 150.000,00 kuna.. 
 

Ministar Kuščević podijelio Odluke o dodjeli kapitalne pomoći Općini Unešić

U Gradskoj vijećnici grada Vodica dana 10.travnja 2017. ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je Odluke o dodjeli nepovratnih sredstava kapitalne pomoći s načelnikom Općine Unešić Živkom Bulatom i predstavnicima ostalih županijskih gradova i općina koje su dobile namjenska sredstva, a uz prisutnost župana Šibensko-Kninske županije Gorana Pauka. Naime, završen je javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu kojeg je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo početkom godine, a Općini Unešić odobreno je sufinanciranje uređenja nerazvrstanih cesta u iznosu od 150.000,00 kuna..

Načelnik Živko Bulat potpisao ugovor o sufinanciranju projekta nerazvrstanih cesta na području Općine Unešić

Načelnik općine Unešić Živko Bulat u Zagrebu je 31.ožujka 2017.god.potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Općini Unešić iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je 300.000,00 kuna za projekt „Održavanje i uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Unešić. Program održivog razvoja lokalne zajednice koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Na temelju odredbi Zakona o udrugama, Općinski načelnik Općine Unešić dana 05. siječnja 2017. godine donosi:


U četvrtak 29. prosinca 2016. godine u prostorijama Općine Unešić svečano su potpisani ugovori o stipendiranju s 13 studenata s područja Općine Unešić za školsku godini 2016/17. Uspješne studente primio je načelnik Općine Unešić Živko Bulat s zamjenikom Valentinom Pranićem, uz Pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Ankicu Slavicu.

Čestitavši svima na uspjehu načelnik je naglasio kako će Općina Unešić uvijek podupirati mlade i uspješne ljude koji su budućnost ovog prostora. Pravo na stipendiju ostvarilo je 13 studenta koji će primati mjesečno primati stipendiju u iznosu od 500.00 kuna.

Studenti koji su dobili novčanu potporu Općine Unešiću su: Luka Maretić, Šime Gaurina , Ivan Višić, Ana-Paula Pranić, Petra Sučić, Glorija Maleš, Marija Maleš, Antonija Sučić, Frane Babić, Hana Maretić, Marko Burić, Marija Marketić, i Mile Topić
Prostorni plan općine

Izmjene i dopune Prostornog plana Općine Unešić

Prostorni plan uređenja Općine Unešić donesen je 9.kolovoza 2007. godine nakon čega je donesen novi Zakon o prostornom uređenju, Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Šibensko-kninske županije te niz novih zakona kojima se uređuje prostorno uređenje zbog čega je došlo do potrebe usklađenja Prostornog plana uređenja Općine Unešić sa navedenim dokumentima.

Powered by: Pro Web - Šibenik